Διαλογισμός

Διαλογισμός (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη,

Ανέλαβα την Προεδρία του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας σε μια πολύ αρνητική συγκυρία για τις σχολές και τους δασκάλους της Γιόγκα. Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο εκκρεμούν 120 καταγγελίες των γυμναστών στην Περιφέρεια Αττικής και 20 στην Περιφέρεια Θεσ/νίκης.

Συγκεκριμένα υπάρχει μια προσπάθεια να χαρακτηριστούν οι σχολές γιόγκα γυμναστήρια και να υπαχθούν υποχρεωτικά στο Π.Δ. 219/2006 περί γυμναστηρίων άθλησης.

Από το 2008 που έχει συσταθεί ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας με μέλη από όλα τα συστήματα της Γιόγκα καθώς και παλαιούς και νέους δασκάλους Γιόγκα, έχουν αρχίσει οι προσπάθειες αναγνώρισης και κατοχύρωσης των σχολών και των δασκάλων της Γιόγκα.

Ο Σύλλογος έχει υποβάλλει υπομνήματα στο υπουργείο πολιτισμού για την σύνταξη ενός καινούργιου Προεδρικού Διατάγματος που θα ρυθμίζει την λειτουργία των σχολών Γιόγκα αλλά΄και την εκπαίδευση, πιστοποίηση και αναγνώριση του επαγγέλματος του Δασκάλου Γιόγκα .

Ακόμα συμμετέχει στην υπό ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιόγκα που θα παίξει θεσμικό ρόλο στα παραπάνω.

Μπορείτε να εγγραφείτε  είτε στον Σύλλογο αν είστε δάσκαλοι ή σχολές είτε στην Ομοσπονδία αν είστε Σύλλογος ή ΚΟΙΝΣΕΠ.

Αν χρησιμοποιείτε το ΚΑΔ 93.13.10.01 - Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ) -  είναι σίγουρο ότι θα σας επισκεφθεί συνεργείο της Περιφέρειας για την συμμόρφωση σας με το ΠΔ 219/2006.

Αν χρησιμοποιείτε άλλο ΚΑΔ και το συνεργείο σας ζητήσει την παραπάνω συμμόρφωση, δηλώστε ότι κάνετε γιόγκα σεμιναριακά και ότι το βάρος είναι στην αγωγή της αναπνοής και του νου και ότι δεν χρησιμοποιείτε όργανα. Αν παρόλα αυτά σας γράψουν, στείλτε μας άμεσα το έγγραφο για να αντιδράσουν οι νομικοί μας σύμβουλοι με πιθανά ένδικα μέσα.

Η ενεργή παρουσία και  συμμετοχή σας είναι απαραίτητη. Αντιδράστε πριν είναι πολύ αργά !

Αγάπη κ Φως

Αριστοτέλης Gurujiwan S. Καραγκούνης

Πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας / Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα Ελλάδας

Δήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο υπό ίδρυση Δευτεροβάθμιο Σωματείο Γιόγκα

Ενημέρωση γα επαφές με το Δημόσιο

Ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας Καλεί τους φίλους της γιόγκα απ’ όλη την Ελλάδα , στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00-20.00

για να υποδεχθούμε την Φθινοπωρινή Ισημερία, σε συνάντηση Πανελλαδικού ∆ιαλογισµού & Οραµατισµού.

O παλµός του ∆ιαλογισµού & Οραµατισµού θα ξεκινήσει από την Πνύκα της Ακροπόλεως στην Αθήνα και θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα µε την συµµετοχή σας.

Καλούνται οι σχολές και οι ασκούµενοι στην γιόγκα ανά την Ελλάδα, να συµµετέχουν µε χρονικό συντονισµό, στον Πανελλαδικό οµαδικό διαλογισµό & οραµατισµό.

Στις 19.00 ξεκινά µε µε δεκάλεπτη απαγγελία του ΑUM. Συνεχίζουµε µε δέκα λεπτά Πραναγιάµα - ολοκληρωµένη γιογκική αναπνοή. Ακολουθεί εστιασµός στο τρίτο µάτι ,

σύνδεση µε την Παγκόσµια Πηγή Συνειδητότητας και τριάντα λεπτά διαλογισµού µε σκοπό: «Ειρήνη - Ευηµερία - Αγάπη - Πνευµατική Αφύπνιση για την Ελλάδα και Όλο τον Πλανήτη»

Παρακαλείσθε να είστε στον χώρο συνεύρεσης το αργότερο µέχρι τις 18.45 ώστε να τηρηθεί η ακολουθία του προγράµµατος.

Έτσι θα υπάρξει οµοιογένεια και συντονισµός στην δυναµική της οµάδας.

( Από το σταθμό του μετρό " Ακρόπολη" ανεβαίνουμε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου , κάποια στιγμή μπροστά και ελαφρώς δεξιά μας υπάρχει ένα περίπτερο -

- παίρνουμε το δρομάκι αριστερά από το περίπτερο, ευθεία επάνω μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου (του Λουμπαρδιάρη) όπου και στρίβουμε δεξιά, στο μονοπάτι , που οδηγεί στην είσοδο της Πνύκας)

Προτεινόµενη λευκή ενδυµασία και στρωµατάκι γιόγκα. Έχετε μαζί σας ότι χρειάζεστε , προκειμένου να καθίσετε άνετα για μία ώρα περίπου στην ύπαιθρο , σε θέση διαλογισμού.

Συντονίστρια: Κοσσυφίδου Ελένη-Ανάντα 6949981860

Καλή Επιτυχία, Αγάπη και Φως